Bereikbaarheid

De rust van Zweden begint al op de weg ernaartoe. Files komen in Zweden zelden voor en de wegen zijn er uitstekend. Zo komt u het makkelijkst bij uw vakantiewoning in Zweden:

Met de auto, zonder veerdienst

Via Duitsland, Denemarken (Kolding en Odense) en de Öresundsbrug rijd u zo Zuid-Zweden in, zonder gebruik te maken van een veerboot.

Öresund Brücke - Verbindung zwischen Dänemark und Schweden

Öresund Brug

Met het autoveer Rødby-Puttgarden

Een kortere route loopt via Hamburg in Duitsland naar het plaatsje Puttgarden, waar een veerboot u in korte tijd naar het Deense Rødby brengt. Vanuit Rødby rijdt u over de Öresundsbrug naar Malmö in Zuid-Zweden bij Malmö, of naar het Deense Grenå voor nog een oversteek naar Varberg in Zweden.

Met het autoveer Kiel-Göteborg

Kiest u voor comfort, dan rijdt u naar de Duitse havenplaats Kiel (slechts 465 km van Nederland) en vaart u met Stenaline naar het Zweedse Göteborg. U vertrekt aan het begin van de avond, slaapt aan boord en komt de volgende ochtend uitgerust aan.

Met het vliegtuig

De snelste manier om van Nederland naar Zweden te reizen is per vliegtuig naar een van de vliegvelden die verspreid over Zweden liggen. Vanaf Schiphol gaan bijvoorbeeld dagelijks vluchten naar Stockholm Arlanda en prijsvechter Ryanair vliegt vanaf Eindhoven naar Nyköping Skavsta. Op het vliegveld kunt u vervolgens een auto huren. Het Siljanmeer in Dalarna is ook goed bereikbaar met de trein: de rit vanaf Stockholm Arlanda naar Tällberg duurt ongeveer twee uur.