Investering

Een vakantiewoning in Noorwegen betekent genieten, maar ook slim investeren. Noorwegen is door olie, gas en waterkracht een rijk land geworden. Dankzij de financiële en politieke stabiliteit blijft de vraag naar kavels en vakantiewoningen ook in economisch moeilijkere tijden op niveau. Bovendien zijn huizenkopers in Noorwegen wettelijk goed beschermd.

Dankzij de goede bereikbaarheid neemt het toerisme in Noorwegen al jaren flink toe – en daarmee ook de vraag naar vakantiewoningen in Noorwegen. Maar liefst 30% van alle mensen die op vakantie gaan in Noorwegen, verblijft namelijk in een gehuurd vakantiehuis. Daarentegen verhuurt slechts 2% van alle Noorse eigenaren de eigen vakantiewoning, zodat de vraag veel groter is dan het aanbod.

Er is dus volop vraag naar verhuur van vakantiewoningen in Noorwegen. Vooral in regio’s waar het toerisme zich sterk ontwikkelt, zoals Zuid-Noorwegen. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat vakantiewoningen in die gebieden flink in waarde toenemen.

Vooral de vraag naar luxe vakantiebungalows neemt toe. Mensen die op zoek zijn naar een vakantiewoning in Noorwegen, kijken vooral naar:

  • Ligging bij skipistes, golfbanen en wandelgebieden052004-99#1661
  • Ligging bij dorpen met een supermarkt
  • Vrij uitzicht (bijvoorbeeld op een meer)
  • Ligging ten opzichte van de zon
  • Goede bereikbaarheid
  • Aanwezigheid van een sauna en/of hot tub

Wie kiest voor een vakantiewoning die aan (veel van) deze punten voldoet, doet dus een investering met mooie vooruitzichten. Bovendien wordt die investering nog eens extra aantrekkelijk als u bedrijfsmatig wilt gaan verhuren, want dan is de 25 % btw op uw investeringen aftrekbaar. Ook biedt Noorwegen mogelijkheden om bij een bedrijfsmatige investering de btw op arbeid en materialen terug te vorderen. De meeste geldverstrekkers in Noorwegen zijn bereid om een vakantiewoning te financieren tussen 60% en 80% van de aankoopwaarde.

Voor een zorgeloos verloop kunt u uw investering volledig uitbesteden aan Portula. Wij regelen dan alles voor u, van de bouw tot en met de verhuurbemiddeling.